Du er her: Hjem > AVISEN SKRIVER

AVISEN SKRIVER

Har drevet campingplads i 16 år: - Vi får det ikke bedre.
AF: VIBEKE SKOV , VIBSK@VIBORGFOLKEBLAD.DK
Publiceret 03. juli 2018 kl. 06:53

Lejrchef parret Birthe og Ervin Rokkjær

Ervin og Birthe Rokkjær har drevet Langå Camping i 16 år og har ikke planer om at stoppe.

Foto Vibeke Skov.


Mange vender igen og igen tilbage til Langå Camping, som byder på fred og ro og en chance for at få fisk på middagsbordet.

Langå: Det er af de få dage i juni, hvor solen ikke brænder igennem, og hvor det rusker lidt i trætoppene. Kun enkelte campister spottes på pladsen, og de højeste lyde stammer fra sangglade fugle og vindens leg med bladene.

Men der er faktisk masser af liv på Langå Camping, der igennem 16 år har haft Ervin og Birthe Rokkjær som værter.

- Vi har haft rigtig mange campister i år. Man kan godt mærke, at det har været et helt andet vejr. Sidste år var der ikke så mange, der rykkede ud så tidligt, siger 64-årige Ervin Rokkjær, mens han viser rundt.

Nok at give sig til

Langå Camping har 93 pladser og holder åbent hele året. I vinterperioden er her omkring 70 fastliggere, men om sommeren må højst 50 pladser afsættes til fastliggerne. De er alle optaget i år, så der er kun turistpladser tilbage.

Ervin Rokkjær har en forklaring på, at der hersker en særlig ro over pladsen - også når sommerferien er i gang.

- Det er ikke en ungdomsplads. Vores gæster er mange gange bedsteforældre, og jeg plejer at sige, at her er flere børnebørn end børn, siger han og tilføjer, at der selvfølgelig er gang i mange aktiviteter.

- Men børnene lærer nogle andre ting her, de er mere aktive, og vi ser ikke så mange computere og mobiltelefoner. Legepladsen er fyldt, de går ture eller er nede at fiske. Her er nok andet at tage sig til, og pladsen er ikke større end at bedsteforældrene godt tør slippe dem løs.

Langå Camping tilhørte tidligere byens borgerforening, der stadig ejer et areal i Skovlyst. Campingpladsen lejer et område helt tæt på åen, og her - i en lysning omkranset af høje træer - ligger teltpladsen, som især bruges af kanofolk.

Denne tirsdag formiddag i juni er her tomt, men der er plads til cirka 40 telte, fortæller Ervin Rokkjær, som ser frem til at Gudenå-projektet, der er en del af områdefornyelsen i Langå, bliver realiseret. Det indebærer blandt andet bedre forhold for gående langs åen, for kanofolk og for lystfiskere.

Fred og ro

Netop lystfiskere er gode kunder på campingpladsen. Det gælder ikke mindst det par, der netop har indledt tre ugers fiskeferie i en af de 12 hytter. Pia og Kenneth Tindahl fra Fyn er kommet på Langå Camping i 12 år - og de tager turen flere gange om året.

- Vi er oppe på 10 uger i alt. Vi er på efterløn nu, men inden da brugte vi al ferie og afspadsering på at køre herop. Vi har haft ufatteligt mange oplevelser heroppe, fortæller fynboerne, som er ved at gøre klar til en formiddagslur.

De har været oppe før klokken fire for at fiske, og inden "anden halvleg" skal de have et par timer på øjet i det, de kalder "vores hytte". Parret har været lystfiskere i mange år: Hjemme på Fyn dyrker de kystfiskeri, og her kommer de primært for laks og havørred. I morges var der ikke bid, men sidst de var i Langå, fangede Pia Tindahl en laks på godt ni kilo.

Det er nu ikke bare fiskeriet, der får dem til at vælge Langå Camping år efter år.

- Vi elsker at komme her. Her er simpelthen så hyggeligt, her er fred og ro. Ervin og Birthe er utroligt behagelige mennesker, og vi kender efterhånden rigtig mange på pladsen, fortæller parret, som ikke har været ude at rejse i 30 år.

- Det gider vi ikke.

Fiskeriet var også det, der i første omgang trak Ane Marie og Erling Nielsen fra Horsens til Langå.

- Jeg begyndte at fiske i Gudenåen for 40 år siden, og vi har camperet her med jævne mellemrum siden, fortæller Erling Nielsen.

Får det ikke bedre

Parret og deres campingvogn har haft en fast plads på Langå Camping siden 2005.

- Vi har været her hvert år siden. Vi er her i sommerhalvåret. Vognen står her også om vinteren, men vi er ikke vintercampister.

De startede sæsonen omkring 1. april og i løbet af sommeren er de lige hjemme to til tre gange om måneden. Ane Marie og Erling Nielsen solgte deres hus for fire et halvt år siden og har i stedet lejet en lejlighed. Så der er ikke længere en have at passe derhjemme.

- Nu er det her huset - og det er næsten vedligeholdelsesfrit, siger Erling Nielsen.

De har lige haft besøg af et par venner, men ellers går tiden med lidt fiskeri for hans vedkommende, og med læsning og gåture.

- Det er en dejlig, stille og fredelig plads. Her er det, vi har brug for. Her er ingen swimmingpool og skrigende unger. Her er fred og ro. Og der er simpelthen så mange rare mennesker, der bor her fast.

Ervin og Birthe Rokkjær selv nyder også deres liv på pladsen, hvor de bor dør om dør med butikken. De har de gjort i nu 16 år.

- Det er lang tid! Det troede vi egentlig ikke dengang, siger Ervin Rokkjær, som inden overtagelsen i nogle år drev Laurbjerg Taxa.

Han understreger, at de har ikke planer om at stoppe campinglivet.

- Vi er begge gået på efterløn og kan tage et år ad gangen. Men så længe vi er sunde og raske, fortsætter vi: Vi får det ikke bedre end at gå her. Det er dejligt at arbejde med folk, der har fri og ferie. De kommer med et lyst sind. Og det er nemt, når der er sol og 30 grader. Så kører det af sig selv.

 

 
Ikke om FISKERI,
Nyhedsbrevet Fiskenyt se under Fiskeri.
 
 
 

Åbningstider:

Butikken har åbent hver dag:

8 - 12 og 14 - 19

31. maj 2022.
Fiskekonkurrencen i maj.
1. præmien gik til Rene Sørensen Grenå for en Laks på 10,88 kg. og 101 cm.
2. præmien gik til Helmut Dube Ulstrup for en Laks på 8,09 kg. 92 cm.

21. april 2022. 
Fiskekonkurrencen i 2022.
1. præmien er en Savagegear SG4 Shore Game 10`1 12-32 gr. og et SG8 4000 hjul, Neopren cower. Værdi kr. 2900,00.
2. præmien er en ABU Garcia stang Sølv AG2 10´ - 10/30 g. Værdi kr. 2499.00.
 

 
 PDF filer Kræver acrobat reader  hent den her. 

Se fangster på
Gudenålaksen

 

Se mere i fiskenyt her.

 
Vi sælger dagkort til Langå og Bjerringbro  sportsfiskerforening´s fiskevand.Ikke om FISKERI,
Nyhedsbrevet Fiskenyt se under Fiskeri.
 
 
 

Åbningstider:

Butikken har åbent hver dag:

8 - 12 og 14 - 19

31. maj 2022.
Fiskekonkurrencen i maj.
1. præmien gik til Rene Sørensen Grenå for en Laks på 10,88 kg. og 101 cm.
2. præmien gik til Helmut Dube Ulstrup for en Laks på 8,09 kg. 92 cm.

21. april 2022. 
Fiskekonkurrencen i 2022.
1. præmien er en Savagegear SG4 Shore Game 10`1 12-32 gr. og et SG8 4000 hjul, Neopren cower. Værdi kr. 2900,00.
2. præmien er en ABU Garcia stang Sølv AG2 10´ - 10/30 g. Værdi kr. 2499.00.
 

 
 PDF filer Kræver acrobat reader  hent den her. 

Se fangster på
Gudenålaksen

 

Se mere i fiskenyt her.

 
Vi sælger dagkort til Langå og Bjerringbro  sportsfiskerforening´s fiskevand.